Андруховичу наснилося, що він має застрелити Януковича

Український письменник Юрій Андрухович зізнався, що йому часто снилося, що він повинен застрелити президента Віктора Януковича.

Про це Юрій Андрухович розповів в інтерв'ю польській газеті Rzeczpospolita.

Відповідаючи на запитання, чи хвилюють його швидкі кроки України у бік Росії, письменних заявив:

«Це риторичне запитання. Очевидно, що хвилюють. Кожен із цих кроків робиться без озирання у минуле. Ці кроки ведуть українську державність у глухий кут. Я, наприклад, ніколи не думав, що у моїй душі народяться майже терористичні схильності. Що мені буде снитися, як я повинен застрелити Януковича. У мене був період, коли мені снилися такі сни».

Водночас Андрухович запевнив, що він – «мирно налаштована людина, яка не ставить насилля вище за всі інші методи боротьби», пише ТСН.

Він також переконаний, що «для Януковича ідеальною є така система, яку створив у Росії Володимир Путін».

На запитання «що ви думаєте про Януковича, чи згідні ви з думкою, що він - маріонетка Москви», Юрій Андрухович відповів:

«Певною мірою так, але це складніша справа. Якщо він і не є маріонеткою, то точно наслідником, таким собі епігоном Москви. Для Януковича ідеальною є така система, яку створив у Росії Володимир Путін. Ми наближаємося до цього швидким кроком».

Також Юрій Андрухович переконаний, що запізно боятися того, що Україна перестане бути українською, що зникне її мова і культура. «Запізно боятися. Маємо справу із реальністю», наголосив Юрій Андрухович.

Українська Правда

Леся, 05.08.2010 10:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини