Олександра Турчинова допитували у справі так званого «доктора Пі»

Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов вважає, що його сьогодні викликали на допит в МВС лише для того, щоб відволікти від роботи з об’єднання опозиції.
 
Про це він заявив на брифінгу після відвідування Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ.
 
«Цей допит – це спроба відволікти увагу від реальної роботи, зокрема, від підготовки до проведення Форуму Об’єднаної опозиції, який має відбутися в суботу», - сказав Турчинов.
 
«Ніякий компрометуючих питань вони не змогли знайти і задати. Але часу шкода», - додав він.
 
Олександр Турчинов наголосив, що був здивований темою допиту, «яку вони не захотіли вказати в повістці – про те, що у мене в апараті Першого віце-прем’єр-міністра декілька місяців працював Слюсарчук (так званий «доктор Пі»)».
 
Турчинов зазначив, що такий факт дійсно був.
 
«На прохання високопосадовців секретаріату президента Ющенка я взяв цю людину, який назвався молодим вундеркіндом, професором, доктором наук, який розповідав, що дуже серйозно може допомогти в питанні реабілітації жертв надзвичайних ситуацій», - повідомив політик, додавши, що бачив цю людину всього кілька разів.
 
Олександр Турчинов нагадав, що в той час секретаріат президента працював над створення Інституту мозку, де мав працювати Слюсарчук, «але з секретаріату попросили цю особу тимчасово взяти в Кабмін».
 
Водночас Турчинов зазначив, що зі слів слідчих, «ні Ющенко, який опікувався створенням Інституту мозку, ні Табачник, який присвоював Слюсарчуку звання професора, не допитувалися у цій справі». Також не був допитаний Віктор Янукович, який нагороджував «доктора Пі» державними преміями.
 
Олександр Турчинов повідомив, що порекомендував слідчим з’ясувати обставини підписання указу президента про створення Інституту мозку та з’ясувати, за які видатні наукові праці Янукович нагородив Слюсарчука державною премією.
Леся, 10.05.2012 11:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини