В Івано-Франківську немає кому виводити щурів у будинках?

Мешканка Івано-Франківська, яка проживає за адресою вул. Довженка 16, кв. 1 звернулася до ЗМІ з прохання розібратися у проблемі щодо виведення щурів у її будинку, адже за її словами відповідні органи не реагують на звернення.

«Почалось це ще з початку квітня: в підвалах, біля під'їзду на вулиці, в під'їзді почали з'являтись щурі. Кожен із сусідів хоч раз тай натикався на величезну крису! Почали одразу дзвонити в ЖЕК, чи як називається новостворена організація «Єдиний розрахунковий центр». Оператор спокійно приймає заявку і обіцяє, що проблема буде вирішена на протязі 2-х днів. Насправді ця заявка невідомо куди попала. 22.04 вночі в себе в квартирі я виявляю величезного щура, який забіг просто з під'їзду (ми недавно зробили ремонт і ніяких дир в стінах бути не може). Який шок був в мене і моєї дитини, коли цей щур почав метатись по кімнаті, скакати по підвіконнику, квітам... Закривши наніч цю тварину в кімнаті, на наступний день прийшлось самостівно з батьками ганятись за ним по всій кімнаті. Переживши такий нервовий зрив, в понеділок 23.04. телефонуємо до начальника департаменту розрахунків Івана Васильовича («Єдиний розрахунковий центр») . Виясняємо, що заявка подана раніше - не була оброблена і що тільки зараз вони візьмуть цю ситуацію на контроль. Сьогодні знову забіг щур в квартиру. Як з ним розправлятись, я не знаю.Вони вже так розплодились, що взагалі нічого не бояться. Зателефонувавши в п'ятий раз "Єдиний розрахунковий центр" виясняю, що тільки сьогодні вони заключили договір з санєпідемстанцією, і що травити щурів зможуть тільки через тиждень. А що нам, жильцям цього будинку робити? Миритися з крисами?! Дзвоню в санєпідемстанцію - трубку не беруть цілий день, ні на один з номерів. Я боюсь за здоров'я своєї сім'ї, адже щурі дуже небезпечні рознозчики хворіб та вірусів. А хто боротись буде з ними? До державних органів - не достукатись! З повагою Каравашкіна Наталія».

Натомість у КП «Єдиний розрахунковий центр» пояснюють, що на разі фізично не можливо виконати всі заявки.

«Ми заключили з центром профілактичної дезінфекції договір, і вони провели відповідні роботи вже у 60 будинках. На наступний місяць ми знову поновили цей догорів. Затримка полягає у тому, що даний виконавець не справляється з обсягом роботи. Крім того, такий вид послуг надає тільки ця організація», - зазначив заступник директора ЄРЦ Микола Вітенко.

Леся, 28.04.2012 10:34



Вибір редакції

Найпопулярніші новини