У Юлії Тимошенко великі синці на тілі, - Уповноважений з прав людини

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова заявляє, що жорстоке поводження з Юлією Тимошенко може бути розцінене як катування відповідно до Європейської конвенції з прав людини та Конвенції ООН проти катувань.
 
Про це вона заявила сьогодні на брифінгу.
 
Ніна Карпачова повідомила, що вчора за її дорученням представник Уповноваженого з прав людини здійснив візит без попередження до Качанівської колонії, де зустрівся з Юлією Тимошенко.
 
За її словами, під час зустрічі, яка відбувалася у присутності керівника колонії, Юлія Тимошенко дала згоду на огляд місць тілесних ушкоджень.
 
«Під час зовнішнього огляду було встановлено наявність синців на передпліччі, ділянці ліктьового суглобу правої руки, а також значного розміру синця у правій пахвинній ділянці живота», - сказала Карпачова.
 
Крім того, Уповноважений з прав людини зазначила, що на кінець робочого дня 24 квітня прокуратура не відреагувала належним чином на заяву Юлії Тимошенко про жорстоке поводження з нею.
 
У зв’язку з цим Ніна Карпачова вимагає від Генерального прокурора Віктора Пшонки порушити кримінальну справу, відсторонити від виконання посадових обов’язків всіх причетних до факту брутального поводження з екс-прем’єром під час її конвоювання з колонії.
 
«Я також вимагаю від керівника Державної пенітенціарної служби терміново забезпечити належну медичну допомогу відповідно до рішення Європейського суду та висновків українських та незалежних німецьких лікарів», - наголосила Ніна Карпачова.
Леся, 25.04.2012 14:17



Вибір редакції

Найпопулярніші новини