Такий порядок працевлаштування не дає можливості керівнику лікувально-профілактичного закладу самостійно вирішувати підбір кадрів - обласна рада

Проти пункту рішення колегії Міністерства охорони здоров'я України, в якому передбачено: «забезпечити за погодженням з МОЗ України працевлаштування випускників вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладів IV рівня акредитації, які навчались за кошти фізичних осіб, виключно у закладах охорони здоров'я первинного та вторинного рівня надання медичної допомоги...», виступили депутати Івано-Франківської обласної ради.

З відповідним звернення про скасування даної норми вони звернулися до Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство юстиції України. На думку народних обранців, такий пункт порушує деякі статті Кодексу законів про працю та зв'язує руки керівникам лікувально-профілактичних закладів.

«Вважаємо, що таке рішення колегії МОЗ України суперечить окремим статтям Кодексу законів про працю України, зокрема статтям 24-25, в яких визначено порядок прийому на роботу та заборону вимагати відомості та документи, які не передбачені законодавством, і спричиняє бюрократичну тяганину та принижує честь і гідність людини, її права та гарантії отримати роботу згідно з її кваліфікацією. В цій ситуації також нівелюється Закон України "Про зайнятість населення" та роль центрів зайнятості, оскільки, отримавши направлення із центру зайнятості на вакантне місце, виникає необхідність його погодження із МОЗ України, а це потребує значного часу, інколи до кількох місяців. Такий порядок працевлаштування не дає можливості керівнику лікувально-профілактичного закладу самостійно вирішувати підбір кадрів, що також суперечить ч.5 ст. 65 Господарського кодексу України, яка відносить до компетенції керівника підприємства вирішення питань діяльності підприємства в межах та порядку, визначених статутом підприємства, та ст.16 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я» від 19.11.1992 року No. 2801-XII із відповідними змінами. Враховуючи вищенаведене, наполегливо просимо відмінити пункт рішення колегії МОЗ України від 31 липня 2009 року "Про підсумки діяльності галузі охорони здоров'я України у 2008 році, завдання та перспективи її розвитку", яким передбачено, що працевлаштування випускників вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладів IV рівня акредитації, які навчались за кошти фізичних осіб, проводиться за погодженням із МОЗ України та надати таке право керівникам лікувально-профілактичних закладів виключно за погодженням із управліннями охорони здоров'я обласних державних адміністрацій. Закликаємо Вас вжити всіх заходів для вирішення цих проблемних питань», - йдеться у зверненні.

Леся, 13.04.2012 10:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини