Як можна оздоровити дітей, не харчуючи їх? - Сич

На Прикарпатті цього року заплановано охопити оздоровчо-відпочинковими послугами 85 500 дітей пільгових категорій, що становить 55,1%, 950 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (100%) і 25 278 або 74 % з багатодітних та малозабезпечених сімей.

Загальне фінансове забезпечення цьогорічної кампанії складає 15 мільйонів 543 тисячі, що на 1 мільйон більше у порівнянні з попереднім роком.

Такі дані навів заступник начальника головного управління у справах сім'ї, молоді і спорту Ростислав Заремба.

Проте, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич вважає, що за такі кошти не можливо належним чином оздоровити дітей.

«Сьогодні 15 млн. 543 тис. грн. ми плануємо виділити для оздоровлення. Якщо взяти прості розрахунки, то на кожну дитину припадає 8,6 грн. на один день. При умові, що оздоровлення триває 21 день. І що можна зробити для здоров'я дитини за такі гроші. Це при тому, що будуть ще відрахування на комунальні послуги, закупівлю спортивного інвентарю, обладнання й виплату заробітної плати. Що залишається на харчування? Як можна оздоровити дітей не харчуючи їх? І не варто хвалитися тим, що у нас на один мільйон зросло фінансування, адже ми маємо сьогодні інфляцію, яка значно вища ніж у 2011 році», - зазначив Олександр Сич.

Леся, 10.04.2012 14:07



Вибір редакції

Найпопулярніші новини