В усьому світі працівник завжди шукає профспілкову організацію – Вишиванюк

На Прикарпатті спостерігається низька ефективність колдоговірної роботи на підприємствах малого і середнього бізнесу, де немає профспілкових організацій і працівники позбавлені соціального захисту.

Також, набуває розповсюдження практика використання запозиченої праці, коли працівник виводиться  зі штату та дії колдоговору, втрачаючи при цьому певні пільги і соціальні гарантії.

Про це під час засідання колегії Івано-Франківської ОДА заявив голова Ради професійних спілок Івано-Франківської області Ігор Басюк.

У свою чергу губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк наголосив на необхідності розвитку профспілкових організацій, адже на його думку, сьогодні саме профспілки можуть захистити інтереси працівника краще, аніж сама влада.

«Сьогоднішня профспілкова організація - це не минула школа комунізму, яка булла при Радянському Союзі. Сьогодні - це та структура, яка захищає права та інтереси працівників. Якщо раніше профспілки були філіалом партійної організації, то тепер це орган, який працює в інтересах людини. В усьому світі працівник завжди шукає профспілкову організацію», - сказав Михайло Вишиванюк.

Станом на сьогодні в Івано-Франківській області функціонує 2172 профспілки, в яких зареєстровано понад 200 тисяч громадян.

Леся, 10.04.2012 09:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини