Закарпаття як об’єднуючий символ України

В Івано-Франківську презентували документальну стрічку «Срібна земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939». До сьогодні прем’єра фільму вже відбулася в Ужгороді, Тернополі та Львові. Режисером стрічки став відомий український кліпмейкер Тарас Химич, а продюсером - Тарас Чолій.

«Мета нашого фільму – об’єднати всіх українців і таким символом єднання стало Закарпаття. Сюжет складається з трьох ліній:документальна, засоби живої природи (інтерв’ю) та художня реконструкція окремих епізодів. Найважчим моментом зйомки булла робота у горах, коли нам зі всією апаратурою доводилося підніматися на вершини, сааме у таких ситуація нам допомагали конструктор з Польщі та Чехії», - сказав Тарас Химич.

«Ми зачепили великий  і важливий історичний період, про який багато говорять, ним маніпулюють, але мало хто його насправді знає. Ця стрічка - посібник для учнів шкіл, студентів, громадян», - додав Тарас Чолій.

Задум фільму з’явився ще у 2010 році. Протягом двох років збиралися та вивчалися матеріали, сам процес зйомки за словами продюсера зайняв 16 місяців. Тривалість фільму 80 хвилин.

Леся, 23.03.2012 13:11



Вибір редакції

Найпопулярніші новини