За минулий рік на Прикарпатті на 30 % зросла кількість оброблених земель

Ще минулого року на колегії Івано-Франківської обласної ради обговорювали проблему використання сільськогосподарських земель. Тоді губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк заявив, що «в області значна частина земель заростає бур’янами».

Після 205 перевірок, які проведені спеціалістами органів Держкомзему з’ясувалося, що на загальній площі 4986,1 гектара порушено вимоги земельного законодавства. Виявлено 119 порушень які кваліфікуються як «невжиття заходів по боротьбі з бур’янами».

Відтак, у Богородчанському, Коломийському, Тлумацькому районах та Калуській міській раді, розірвано договори із агрофірмами на загальну площу 1200 гектарів орендованих земельних ділянок. У Снятинському районі у через невикористання земель та несплату орендної плати,  обдержземінспекцією та прокуратурою подані судові позови в інтересах власників паїв про розірвання договорів оренди. Наразі, рішенням суду вже скасовано 685 договорів оренди на площу 780,2 гектарів.

У порівнянні з 2010 роком, в результаті проведених заходів облдержземінспекції, кількість оброблених земель у 2011 році зросла на 18,5 тисячі гектарів або 30%.

Леся, 22.03.2012 09:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини