Пожежі через суху траву набирають масового характеру та є умисними

Пожежно-рятувальна служба Івано-Франківська протягом минулого тижня здійснила 22 виїзди на пожежі, з низ 17 – горіла суха трава.

Як наголосила, начальник служби оперативного реагування Івано-Франківського міськвиконкому Тетяна Клочко, спалювання сухої трави під час посиленого вітру набуває неконтрольованого характеру і несе певну загрозу. Так, вигорають гектари площ та страждає майно людей.

«Вигорають великі площі, що вимірюються гектарами. На багатьох адресах були повторні виїзди - тричі виїжджали на Південний бульвар, де вигоріло 200 кв. м, на вул. Коновальця було два виїзди - вигоріло 400 кв.м. Також, загорання трави було на вул. Набережна, Федьковича, Хоткевича. Але найбільше виїздів пожежники здійснювали в райони Микитинців, Хриплина та Юності.

17 березня у Хриплині сталося загорання на садово-городньому кооперативі „Патріот”, де вигоріло 40 га сухої трави і пошкоджено 8 підсобних будівель, 12 будівель зберігання інвентарю та дерева. Тобто, це набуває масового характеру», - сказала Тетяна Клочко.

Міський голова Віктор Анушкевичус зазначив, що ці підпали є умисними, а тому порадив працівникам МНС залучати до роботи представників громадського об’єднання „Штаб” та разом проводити рейди, здійснювати патрулювання та ловити осіб причетних до підпалів у місцях, де пожежі виникали неодноразово.

Леся, 20.03.2012 13:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини