Майже третина сімей з дітьми знаходиться за межею бідності — Лаган

Про це сказав під час прес-конференції начальник головного управління праці та соціального захисту населення Івано-Франківської ОДА Ярослав Лаган.

«Малозабезпечених сімей з дітьми на Прикарпатті налічується 7,5 тисяч. В них виховується 18 тисяч дітей, в тому числі 12,3 тисячі дітей проживають у багатодітних сім’ях. Сьогодні, майже третина сімей з дітьми знаходяться за межею бідності та не отримують достатнього рівня соціального забезпечення», - розповів Ярослав Лаган.

Надзвичайно складною, за словами Ярослава Лагана є і ситуація в сім’ях з безробітними і не працевлаштованими членами, дохід яких на одну особу лише 441 гривня, а розмір допомоги складає аж 61 гривню.

Нагадаємо, що нещодавно експерти ООН оприлюднили данні свого дослідження стосовно забезпечення прав людини в Україні. Так от, за їх даними 80 % українців живуть за межею бідності (згідно стандартів ООН), проте бідними себе вважають лише чверть опитаних. Крім того, говориться в дослідженні, що чинна влада нічого не робить для того, щоб забезпечити краще життя для своїх громадян, а до людей, які не задоволені її діями застосовує каральні функції (МВС, СБУ, прокуратуру).

Леся, 15.03.2012 08:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини