В Греції - дефолт

Напередодні грецький уряд схвалив указ про активізацію примусових заходів щодо інвесторів з реструктуризації боргу. В результаті була введена так звана норма колективної дії для 177-мільярдного пакета облігацій, випущених за грецьким праву. Так, з приблизно 86% номіналу, реструктурувати які власники погодилися добровільно, участь інвесторів збільшиться до 95,7% від номіналу обмінюваних облігацій.

«Згідно з оцінкою Moody's, такий обмін (грецьких облігацій) ... представляє собою дефолт за борговими зобов'язаннями», - наголошується в повідомленні агентства.

При цьому Moody's підкреслює, що заява про дефолт не вплине на кредитний рейтинг Греції, який залишиться на рівні «С». Не виключається, що рейтинг буде переглянутий після оцінки наслідків реструктуризації боргу Греції та інших факторів, у тому числі і вірогідною міжнародної фінансової допомоги Афінам.

Раніше, 9 березня міжнародне рейтингове агентство Fitch Rating понизило суверенний кредитний рейтинг Греції з C до RD («обмежений дефолт»).

Нагадаємо, що за дослідженнями ще одного рейтингового агентства «Блумберг», Україна знаходиться другою в черзі після Греції за можливістю виникнення в країні дефолту.

Нагадаємо, що Україна уже була в стадії технічного дефолту восени минулого року, коли не могла виплатити кошти по зовнішнім зобовязанням. За кілька днів на рахунках Казначейства була акумульована необхідна сума і Україна розплатилась зі своїми кредиторами.

Леся, 12.03.2012 11:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини