«УДАР-ГФ» передасть 50 тисяч гривень хворим діткам замість того, щоб фінансувати власність олігарха

За словами голови фракції «УДАР-ГФ» в міськраді , лідера Громадського форуму Юрія Солов’я краще передати кошти зібрані для ремонту Брами Потоцьких на лікування діток, аніж закопувати гроші у пісок фінансуючи реставрацію архітектурної споруди, яка перебуває у приватній власності мільярдера Бахматюка.

Нагадаємо,  на позаминулій сесії міськради секретар Руслан Марцінків закликав депутатів зібрати кошти на реставрацію пам’ятки архітектури, Брами Потоцьких. Депутати міської ради з власної кишені вже виділили 113 тисяч 100 гривень, однак, як з’ясувалось, фінансувати фактично нічого, адже згадана споруда перебуває у приватній власності, а не належить місту.

 «Після позаминулої сесії, нам стало відомо, що споруда, на яку депутати збирають кошти, і досі перебуває у власності олігарха Бахматюка. Саме тому, ми не бачимо логіки, щоб фінансувати ремонт об’єкту, який досі належить одному з місцевих мільярдерів. Це суперечить здоровому глузду, адже навіть якщо ми профінансуємо цю чужу власність, не факт, що мешканці зможуть відвідувати Палац Потоцьких, який залишиться у власності Бахматюка», - прокоментував Юрій Соловей.

Як патріот свого міста готовий виділити кошти на визначну архітектурну пам’ятку -  "Браму палацу Потоцьких", проте, тільки за умови, якщо вона буде офіційно у власності міста і в цьому вбачатиметься реальна потреба,  - розповів голова фракції.

Соловей вважає, що зараз набагато доцільніше і правильніше буде перевести кошти зібрані на ремонт чужої споруди на допомогу хворим дітям та педіатричним відділенням м. Івано-Франківськ з метою забезпечення покращення матеріально-технічної бази відповідних медустанов.Адже виділення коштів на потреби хворих діток - справа однозначно важливіша та корисніша від фінансування ремонту споруд, які є у власності олігарха і подальша доля яких (після реставрації) взагалі невідома, відзначив депутат.

Отже, доброчинні кошти від фракції «УДАР-ГФ» отримають: педіатричне відділення №8 - вул. Є. Коновальця, 136  - 10 тис. грн., педіатричне відділення №1 - вул. Г.Мазепи, 179 – 5 тис. грн., педіатричне відділення №5 - вул. Г.Хоткевича, 46 – 5 тис. грн., педіатрично-діагностичне відділення обласної дитячої  клінічної лікарні  - 10 тис. грн., відділення неврології  обласної дитячої клінічної лікарні - 10 тис. грн., а також дітки з онко-гематологічного відділення обласної дитячої  клінічної лікарні  (троє діток, які найбільше цього потребують) – 10 тис. грн.. 

Леся, 06.03.2012 11:01



Вибір редакції

Найпопулярніші новини