КОД вважає, що настав час для запровадження персональних санкцій проти Януковича та інших ключових фігур режиму

Заява КОДу щодо винесення вироку Юрію Луценку
 
Незаконний та безпідставний вирок, який за персональною вказівкою Януковича «суддя» Вовк виніс щодо Юрія Луценка, свідчить про відсутність в Україні правосуддя та про суто політичний характер цієї справи. Якби чесний та справедливий суд існував, то він не міг би не взяти до уваги покази понад ста свідків, які довели необґрунтованість звинувачень на адресу Луценка та повністю виправдали його.
 
Але ж так званий суд не шукав правди. Він виконував замовлення Януковича на придушення опозиції, на залякування всіх, хто не згоден з антиукраїнською та антисоціальною політикою режиму кримінальних окупантів.
 
Вирок Луценку зайвий раз свідчить про те, що режим не має наміру виконувати обов’язкові для неї вимоги резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи. Так само зневажливо Янукович ігнорує та надалі ігноруватиме заклики Європарламенту, керівних органів Євросоюзу, глав держав і урядів ЄС та інших країн, громадських діячів, правозахисних організацій.
 
Авторитарний режим не може і не хоче розуміти слів. Добру волю європейських партнерів влада в силу свого кримінального походження та менталітету розглядає як слабкість і стає ще більш зухвалою.  
 
Комітет опору диктатурі вважає, що час для запровадження винятково персональних санкцій проти Януковича та інших ключових фігур режиму настав. Не слід чекати, поки їхні злочини набудуть такого масового та драматичного характеру, як це трапилося з іншими диктаторськими режимами.
 
Вже сьогодні проти Януковича, ключових політичних та економічних фігур з його оточення, очільників адміністрації президента, Кабінету міністрів, Партії регіонів, «суддів» та інших «правоохоронців», які виконують політичні замовлення на придушення прав та свобод громадян, слід вжити таких заходів, як заборона на в’їзд до ЄС, заморожування рахунків, арешт нерухомості й інших активів, які належать зазначеним особам напряму чи під прикриттям найближчих родичів чи підставних юридичних і фізичних осіб.
 
Лише жорсткі кроки здатні стримати диктатуру Януковича на шляху до кривавого сценарію. Вирок Юрію Луценку має стати вироком режиму, а не українському народу.
Леся, 05.03.2012 11:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини