Міська влада збирає інформацію про забудовників

Начальник служби оперативного реагування Тетяна Клочко звернула увагу міської влади на те, що з 2008 року у них не поновлюється база даних забудовників, а з новобудовами дедалі частіше виникають проблеми.

«Бази даних забудовників у нас немає, ми годинами їх розшукуємо. Тому, в нас  прохання до Департаменту архітектури та містобудування поновити нам базу даних, адже останню інформацію вони надавали у 2008 році», - зауважила Тетяна Клочко.

Перший заступник міського голови Зіновій Фітель погоджується, що місту необхідні такі дані, адже невідомо кому на баланс передали будинок. Крім того, за його прогнозами, після випадків, які траплялися цієї зими, багато мешканців відмовляться від послуг приватних ЖЕО.

«Забудовники зараз здають напряму інформацію в інспекцію Державного архітектурно-будівельного контролю, що здав будинок. Ми також повинні  знати, якому ЖЕКу на баланс передали будинок. Я думаю, після цієї зими, тенденція поміняється з приватними ЖЕКами, особливо після того, що ми мали на вул. Хіміків, 21. Тоді місто приймало міри для того, щоб ЖЕО зробила свою роботу», - сказав Зіновій Фітель.

Також, Зіновій Фітель наголосив,що міська влада звернеться з проханням до інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю, щоб останні перевіряли утеплення мереж будинків, які їм здають.

«Забудовники здають будинки, де перші поверхи не житлові приміщення. Покупців нема, власників нема, а стояки на рівні першого поверху замерзають, от і вся проблема. Тому ми зараз звертаємося до інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю, щоб при прийнятті будинку  звернули увагу, на те, щоб хоча би до другого поверху всі стояки були утеплені. Але наскільки відгукнуться забудовники, ми сказати не можемо, бо мають дуже великі права», - додав Зіновій Фітель.

 

Леся, 23.02.2012 15:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини