Леся Оробець розкритикувала Дмитра Табачника та його законопроект «Про вищу освіту»

 Законопроект «Про вищу освіту» вже досить довгий час залишається болючою темою для багатьох парламентарів, як пояснює народний депутат Леся Оробець, проект Дмитра Табачника  - це спроба міністра сконцентрувати в свої руках вищу освіту, включаючи управління її фінансовими потоками.

«Задача законопроекту Табачника – законсервувати існуючу систему вищої освіти, вибудувати з неї чітку піраміду, за якою у руках однієї людини, міністра Табачника, будуть сконцентровані всі кадрові та академічні питання, а найголовніше – фінансові потоки», - сказала Леся Оробець.

Зараз є три законопроекти  «Про вищу освіту», яку підготував Арсеній Яценюк, Юрій Мірошниченко та Дмитро Табачник. Та, як прогнозує Леся Оробець, пан Мірошниченко відкличе свій проект, законопроект «Фронту змін» злиють під час голосування і залишиться варіант від Табачника.

Проте, як вважає парламентарка, Табачнику та команді не вистачить часу, щоб провести свій законопроект, адже надто мало залишилося сесій Верховної Ради.

Леся Оробець, також, висловила своє особиста ставлення до персони Дмитра Табачника.

«Він не просто українофоб, а бездарний адміністратор і людина, яку разом з командою зловили не на одній фінансовій махінації з освітянськими грошима, і мені дуже шкода,що ця людина має шанси стати реформатором», - заявила Лесі Оробець.

Леся, 17.02.2012 17:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини