Основна частина пожеж виникає у сільській місцевості

Однією з основних проблем Управління МНС в Івано-Франківській області залишається забезпечення протипожежної охорони сільської місцевості.

Про це сьогодні, під час підведення підсумків функціонування територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту в Івано-Франківській області за минулий рік та  обговоренню основних завдань на 2012 рік повідомив керівника управління  МНС в області Володимир Чернецький.

«За статистикою, основна частка пожеж виникає у сільській місцевості. За минулий рік близько 1000 пожеж зареєстровано саме у селах, а це понад 75 % від загальної кількості» - зазначив Володимир Чернецький.

Основною причиною таких негативних показників є недостатня кількість підрозділів, які б займалися відповідним завданням.

«До реформування аграрного сектору економіки в області існувало близько 300 сільських пожежних команд, якими ліквідовувалася майже половина пожеж в сільській місцевості. На даний час лише 22 підрозділи виконують завдання за призначенням. На цей рік заплановано створення 4 відповідні підрозділи», - пояснив Володимир Чернецький.

Леся, 20.01.2012 18:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини