Потрібно перезавантажити владу – Малетин

Питання кризи та стану демократії в Україні сьогодні обговорювали в Івано-Франківську в рамках підготовки до форуму Громадської Асамблеї України, який відбудеться у лютому в місті Києві.

На думку Андрія Малетина, координатора Громадянської Асамблеї України в Івано-Франківській області, голови «Станіславської правозахисної групи» є всі ознаки проведення майбутніх парламентських виборів у недемократичний спосіб.

«Демократична ситуація в Україні бажає бути кращою. Особливо останні декілька років погіршується стан демократії, дотримання прав людини. Натомість посилюється намагання влади утриматися при керуванні державою на наступних виборах і є всі ознаки можливої фальсифікації результатів голосування», - вважає Андрій Малетин.

Щоб країна рухалася у демократичному напрямку потрібно змінити владу, яка сьогодні керує процесами розвитку держави в напрямку до тоталітарного становлення суспільства.

«Ми повинні виробити механізми протидії цим явищам. Одним із них є перезавантаження влади, відновлення дотримання законів та Конституції України, потрібно змусити владу дотримуватися законодавства, яке б недосконале воно не було. Тоді б ми матимемо відкритість та прозорість влади та порядок у державі», - говорить Андрій Малетин.

Леся, 20.01.2012 15:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини