Обласні депутати проти передачі української ГТС Росії

Депутати Івано-Франківської обласної ради виступили проти обміну газотранспортної системи України на помірні ціни на газ. Вони вимагають диверсифікації джерел постачання енергоносіїв, денонсації кабальних газових домовленостей з Росією та Харківських угод, натомість пропонують згадати про власні родовища газу та нафти.
Звернення з відповідними вимогами до Президента України, Кабінету міністрів України, до Верховної Ради України і Ради національної безпеки України прийняли народні обранці на засіданні сесії.

«Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, рішуче заперечуємо проти спекуляцій довкола газотранспортної системи України, яку діюча влада намагається здати Росії. Маніпулюючи цінами на газ, державні чиновники готують громадську думку до того, що тільки віддавши Росії газотранспортні магістралі, можна домогтися дешевого палива. Відверта брехня зводиться до рівня непереборної обставини.
Заявляємо, що не змиримося з ситуацією, коли з України невиправдано вимиваються кошти, відчужуються цінності, які є національним багатством, ігнорується Конституція, що однозначно забороняє посягати на газотранспортну систему України.
Вимагаємо від уряду України диверсифікації джерел постачання енергоносіїв, денонсації кабальних газових домовленостей з Росією та Харківських угод, введення в експлуатацію власних родовищ газу та нафти.
Денаціоналізація газотранспортної системи є злочином проти українського народу та підривом незалежної держави.
Український народ не допустить повернення імперського панування Росії через економічну кабалу», - йдеться у зверненні.

Леся, 18.01.2012 11:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини