Володимир Чорноус запропонував достроково припинити повноваження міського голови

Володимир Чорноус, як голова тимчасової депутатської контрольної комісії з вивчення та перевірки матеріалів викладених у публікаціях ЗМІ щодо фактів можливих зловживань з використанням бюджетних коштів,  виступив як співдоповідач міського голови і у своєму проміжному звіті назвав факти, які на його думку, свідчать про нецільове використання коштів з міського бюджету та перевищення мером міста службових повноважень.

Зокрема його увагу привернули три факти:
1.     Купівля 14 машин швидкої допомоги через посередника, що обійшлося міському бюджету в 4 мільйони 684 тисячі гривень, хоч  загальна вартість автівок складала 3 мільйони 307 тисяч гривень. Тобто, плата за лізингові послуги посереднику склала 1 мільйон 377 тисяч гривень. Як стверджує Володимир Чорноус, місто могла придбати швидкі без допомоги лізингової компанії;
2.    Придбання спеціальної гідравлічної установки для санації чи заміни трубопроводів під час якої міський голова виділив недостатньо коштів, а потім наказав розірвати угоду з фірмою-постачальником. Це привело до того, що відповідне товариство звернулося до господарського суду з позовною заявою до УЖКГ про стягнення коштів в сумі 981 тисяча гривень. Позов був задоволений частково і УЖКГ довелося заплатити 855 тисяч основного боргу, 68 тисяч пені та інші виплати. Володимир Чорноус стверджує, що на рахунках міської ради було достатньо коштів, щоб придбати дану установку у вказані терміни;
3.    Процес створення муніципальної геоінформаційної системи міста Івано-Франківська під час якого міський голова перевищив свої повноваження.

Оприлюднивши дані факти, Володимир Чорноус запропонував достроково припинити повноваження міського голови.

«Задавнена хвороба просить не терапевтичного, а хірургічного втручання. Як юрист, я б пропонував поставити на голосування питання про дострокове припинення повноважень міського голови, як такого, що порушує Конституцію та закони України, не забезпечує здійснення наданих йому законом повноважень», - заявив Володимир Чорноус.

 Проте, під час голосування жоден з народних обранців не проголосував «за» чи «проти», 30 «утрималися».

Міський голова Віктор Анушкевичус залишився на своїй посаді.

Леся, 17.01.2012 17:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини