У нас немає проблем з організацією харчування дітей – Микула

Начальник Івано-Франківського управління освіти і науки Наталія Микула запевняє, що у  закладах освіти міста діти забезпечені належним гарячим харчування.

«На разі у нас немає проблем з організацією харчування дітей. Ми є одним з небагатьох міст України, яке забезпечило гарячим харчуванням дітей 1-4 класів. Також в нас зафіксований найвищий рівень виконання натуральних норм по харчування у дошкільних навчальних закладах по області – 16 гривень оплата, з яких, вісім гривень дають батьки а вісім гривень влада. Ми також є чи не єдиним місто у якому батькам близняток чи двійнят у садочках платять тільки 50 % від загальної вартості», - повідомила Наталія Микула.

Проте, самі батьки занепокоєні якістю продуктів харчування, якими сьогодні годують дітей в освітніх закладах.

«Якщо минулого року моя дитина у школі їла все, то цього року майже нічого. Вона приходить зі школи і розповідає, що їм давали гречку з камінцями чи тверду варену картоплю. Навіть сама вчителька розповідає, що у класі з 30 дітей тільки 5 їдять те, що їм дають. Тому я кожного ранку слідкую, щоб дитина добре поснідала, адже в школі вона може залишитися голодною», - розповідає мама Ірина.

Нагадаємо, що на Прикарпатті прокуратурою було проведено перевірку норм харчування дітей. За її результатами діти не отримують достатньої кількості молочнокислих продуктів, м’яса, риби, соків, свіжих овочів тощо. Адже найдешевший обід для Івано-Франківського школяра коштує всього 1 грн. 50 коп. У середньому ж по області вартість обіду для учнів молодших класів коливається в межах чотирьох гривень. Також з’ясували, що для приготування їжі дітям використовуються протерміновані продукти харчування. В начальних закладах області їх реалізовують без документів, які посвідчують якість та безпечність харчів. Незважаючи на масовість порушень, це залишалося поза увагою контролюючих органів, а також медичних працівників закладів освіти.

Леся, 11.01.2012 12:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини