Відтепер в Івано-Франківську можна поділитися кавою чи обідом із іншими

Якщо на дверях закладів харчування Ви побачите логотип, на якому зображено дві руки, що створюють на перетині долонь зелений листочок, то можливо саме для Вас попередній відвідувач залишив подарунок.

Івано-Франківськ приєднався до руху «Віддай, якщо можеш, візьми, якщо хочеш». Тепер відвідувач може наприклад замовити для себе дві кави: одну він випиває сам, а іншу залишає барменові. Наступний клієнт може на дошці побачити, що є підвішено у закладів та прийти до персоналу та безкоштовно замовити страву чи напій зі списку.

«Запитайте у персоналу, чи не залишав хто-небудь що-небудь для Вас. Якщо Вам дадуть відповідь «так» - значить хтось поділився з Вами тим, чим міг та хотів. Прийміть його, якщо хочете. А якщо можете поділіться і Ви. Це не є благодійна акція, а це подарунок для когось з ким Ви бажаєте поділитися своїм хорошим настроєм», - розповідає Микола Гавриляк, голова ГО «Український вектор».

Вже з минулої п’ятниці в Івано-Франківську чотири заклади долучилися до акції. Основою руху є італійська ідея, відповідної до якої, людина може залишити для бідних чи пенсіонерів, тобто для людей, які не завжди можуть собі дозволити попити кави, невеличкий подарунок.

 

Леся, 19.12.2011 14:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини