Українці можуть об’єднатися тільки перед розстрілом – Вишиванюк

Підприємці міста вважають, що бюджети всіх рівнів втрачають надзвичайно великі кошти через те, що майже всі ринки перебувають у приватній власності. Саме тому, вони рекомендували губернатору Прикарпаття Михайлу Вишиванюку не віддавати оптовий ринок, який планують створити, у приватні руки.

«Наша пропозиція – не можна створення потужного гуртового продуктивного ринку віддавати на відкуп тільки приватним структурам. Ми рахуємо за доцільне, що територіальна громада має теж увійти в це підприємство з метою отримання доходів в місцевий бюджет та регулювання цін», - вважає голова організації «Комітет підприємців Івано-Франківська».

Михайло Вишиванюк запевнив, що це хороша порада, проте сьогодні дуже важко буде об’єднати товаровиробників.

«У цілому світі оптові ринки – акціонерні компанії засновані товаровиробниками. Товаровиробники зі своєю продукцією допомагають цей ринок організувати і діляться відповідно доходами і дивідендами. В нас ринкові відносини –це кожен робить те, що хоче. Будівництво оптових ринків – проблема, яка потребує негайного вирішення. Ми з Сичем знайшли територію 5 гектарів для будівництва оптово-роздрібного ринку в районі Чукалівки, і ми його побудуємо, щоб впливати на ціноутворення, яке є в місті. Але українці можуть об’єднатися тільки перед розстрілом», - зазначає Михайло Вишиванюк.

Леся, 15.11.2011 11:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини