У чверті письмових звернень прикарпатці інформують про ухилення від сплати податків

Виплата заробітньої плати в «конвертах», здача в найм житла без оподаткування, безліцензійна торгівля алкогольнимими напоями та тютюновими виробами, діяльність підпільних гуралень та пилорам – питання, з якими найчастіше звертаються громадяни у письмових зверненнях до податківців. Іх кількість первищує 25 відс. від усіх звернень до органів державної податкової служби Івано-Франківської області.

Жодне звернення не залишається без уваги працівників податкової, вони уважно вивчаються та вживаються відповідні заходи щодо усунення порушень діючого законодавства.

Так, нещодавно винесено рішення Тисменицького районного суду за матеріалами кримінальної справи, порушеної податковими міліціонерами м. Івано-Франківська проти жителя одного із сіл району. Про незаконну діяльність вказаного громадянина, а саме реалізацію ним фальсифікованих алкогольних напоїв повідомили жителі цього ж села. Вказаного «підприємливого» громадянина згідно рішення суду звільнено від кримінальної відповідальності на підставі Закону України «Про амністію», при цьому знищено більше тонни спирту та майже така сама кількість фальсифікованої горілки. В результаті громадяни убезпечені від виникнення серйозних проблем зі здоров’ям, спричинених споживанням фальсифікату, що підтверджується в більшості випадків результатами експертиз.

Загалом, з початку року податківцями області розглянуто 158 письмових звернень громадян, з них 148 заяв (93,7 відс.), 6 скарг (3,8 відс.) та чотири інформаційні запити (2,5 відс.). З розглянутих звернень позитивно вирішено та роз’яснено більше 95 відс. звернень.

 

ДПА в області

Леся, 12.10.2011 12:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини