Теплокомуненерго не виключає можливості зриву опалювального сезону

Івано-Франківське  «Теплокомуненерго» боргує великі суми за газ, а це може спричинити до зриву опалювального сезону.

Про це на сесії міської ради повідомив заступник директора підприємства Юрій Якубишин.

На думку депутатів, до критичного стану справ на підприємстві привела діяльність попередніх каденцій міської ради, виконкому та міських голів.

«У сусідніх обласних центрах відсоток людей, які відключені від мереж централізованого теплопостачання налічує від 2 до 7%. У Івано-Франківську ж від мереж «Теплокомуненерго» від’єднанні майже 25% споживачів. Ми не заперечуємо право людей на індивідуальне опалення, проте попередня влада поставила понад 120 тисяч івано-франківців заручниками сьогоднішньої ситуації», – зазначив депутат Роман Онуфріїв.

Депутат вважає, що питання теплопостачання та надання дозволів на індивідуальне опалення необхідно вирішувати комплексно. Тому, за словами Романа Онуфріїва, сьогодні триває розробка відповідного документа, який би міг вирішити це питання без нанесення шкоди іншим жителям міста.   

«Якщо ситуація з підготовки до подачі тепла не покращиться найближчим часом, міська рада повинна зібратися на позачергову сесію та шукати шляхи вирішення проблеми», - переконаний Роман Онуфріїв.   

Наразі ж депутати для того, щоб не допустити можливості зриву опалювального сезону у місті направили звернення до Кабінету Міністрів та Верховної Ради з вимогою компенсувати «Теплокомуенерго» витрати через збитковість тарифу.

Леся, 25.08.2011 12:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини