Ющенко сьогодні свідчив проти Тимошенко

На думку голови Івано-Франківської обласної організації «Батьківщина» Дмитра Шлемка, Ющенку не варто свідчити проти Юлії Володимирівни, адже народ йому цього не пробачить.

«Політрада  «Нашої України» заявила про те, що вони рекомендують Ющенку не робити цього, крім того, вчора, після свідчень,  Шлапак отримав від простих смертних людей все те, на що він заслужив», - сказав Дмитро Шлемко.

Та для Віктора Ющенка цей процес – це палка з двома кінцями і кожен з них може добряче вдарити.

«У цій ситуації в Ющенка дуже велика дилема. Перше, якщо він не піде свідчити і не буде робити це так, як цього б хотіла влада, в нього будуть проблем з його майновим комплексом. Він має величезну резиденція, яку Янукович в нього не забрав, він переживає за Мистецький арсенал, з якого йому щороку приходить по декілька мільйонів. А по-друге, він розуміє, якщо він це зробить, тоді або він відмовиться від політичної сили, або вона має відмовитися від нього», - пояснив Дмитро Шлемко.

Проте Віктор Ющенко сьогодні прибув на суд і його в залі зустріли криками «Ганьба». У суді він заявив, що до газових угод він немає жодного стосунку, а підписала їх Тимошенко, бо мала в цьому свій інтерес.

«Я думаю, що вона зацікавлена була політично. Бо угоду 2009 року 19 січня економічно пояснити неможливо. Аргументів ви не знайдете. Чому асиметрично піднімається ціна на газ найбільша в Європі, чому не чіпають, наприклад, тарифну ставку. А директивами прем’єр-міністра і Президента передбачено було зворотне – симетрично піднімати, піднімається ціна на газ… Чому так зроблено, не знаю. І цих деталей є дуже багато», - сказав Віктор Ющенко.

Після того, як екс-президент дав свідчення і залишив приміщення суду, його машину закидали яйцями.

Леся, 17.08.2011 18:17



Вибір редакції

Найпопулярніші новини