Громадський форум вважає, що мер займається не тим, чим потрібно

На черговій сесії міської ради депутат від Громадського форуму Володимир Чорноус виголосив заяву щодо діяльності мера.

У своєму листі він саркастично висміяв необачні заяви Анушкевичуса відносно начебто наявності комуністичної пропаганди у одному з щойно відкритих закладів громадського харчування Івано-Франківська. Через це мер навіть погрожував його закрити.

На думку представника Громадського форуму, в місті є значно нагальніші та важливіші проблеми, аніж кілька прапорів держави Куба і зображень відомого революціонера Че Гевари у одному з пабів. 

«Тим не менш, розділяючи Ваше категоричне несприйняття людиноненависницької комуністичної ідеології, хочу також висловити щире занепокоєння неконтрольованим поширенням у Івано-Франківську численних закладів із ідеологічно шкідливими назвами. Зауважу, що підступні ідеологічні вороги наступають з усіх боків: зокрема, заклади «Версаль», «Імператор»,  «Ройял», «Падишах» своїми назвами агітують за реставрацію монархії в Україні; назви «Дежавю» і «Весела каструля» провокують психічні розлади та галюцинації; вивіска «Шансон» створює ореол романтизму навколо кримінального світу, а майже готовий до відкриття заклад «Мафія» спрямований на героїзацію організованої злочинності. Мою стурбованість також викликають такі назви: «Арсен» (латиною - миш’як) як прихований заклик до масових отруєнь людей; «Буль-буль» (співзвучно із словом «бульбулятор» - прилад для вживання наркотиків). Найбільше обурення спричиняє вивіска «Пінта», яка містить пропаганду  англійської системи мір на противагу Міжнародній системі одиниць, якою успішно послуговується Україна всі 20 років незалежності!», — відзначив у своїй промові Володимир Чорноус.

 За словами Чорноуса, замість того, аби вплутуватись у «ідеологічну боротьбу» та вішати ярлики на заклади громадського харчування обласного центру, міський голова має перш за все займатися конкретними проблемами мешканців Івано-Франківська та поліпшувати стан комунальної сфери, яка знаходиться у плачевному стані.

«Прикро вже вкотре спостерігати ситуацію, коли влада - як центральна, так і місцева - намагається ідеологічною тріскотнею відволікти людей від жалюгідних
результатів власного недолугого господарювання, - сказав депутат. - Тому я своєю заявою хотів підкреслити всю абсурдність претензій мера і неприпустимість будь-яких незаконних волюнтаристських втручань у підприємницьку діяльність».

Нагадаємо, що 9 серпня на оперативній нараді міськвиконкому мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус публічно обурився появі в місті пабу з використанням в інтер’єрі, на суб’єктивну думку мера, неприпустимої символіки.



Леся, 17.08.2011 17:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини