Новий Митний кодекс запрацює вже у наступному році

Сьогодні в Івано-Франківську митна служба презентувала зміни, які будуть внесені до Митного кодексу України.

«Виникла необхідність внесення системних змін до Митного кодексу України, щоб він відповідав як нормам митного законодавства Європейського Союзу, так і положенням міжнародних договорів, до яких приєдналася Україна. У цьому проекті вирішено проблему вдосконалення законодавчого регулювання найбільш важливих питань митної справи. Зокрема, документ містить вичерпний перелік документів, які надаються митним органам для здійснення митного контролю, скорочено строк митного оформлення товарів, значну увагу у проекті приділено впровадженню електронного декларування та інформаційних технологій», -  повідомив Ярослав Зіняк, перший заступник начальника Івано-Франківської митниці.

Нову редакцію планують ввести з 1 січня 2012 року. Вона значно спростить режим митного оформлення та введе в роботу прогресивні технології у сфері митного контролю.

«Нова редакція вводить досить прогресивні інструменти – це надають право робити декларанту ненавмисні помилки і за це немає відповідальності, також порівнюючи з попереднім Митним кодексом зменшено час митного оформлення, на даний момент є 24 години, а по новому -4 години», - зауважив Ярослав Гушпіт, голова громадської ради Івано-Франківської митниці.

Леся, 27.07.2011 16:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини