Юлія Тимошенко може сісти на сім років — Катеринчук

Микола Катеринчук, лідер Європейської партії України вважає, що судді у процесі над Тимошенко не вистачає досвіду. Про це він заявив під час візиту в Івано-Франківськ.

«Не заздрю я цьому судді, молодий хлопець. Йому чотири рази давали можливість самовідвестися і якщо б, там в голові, хоч трохи більше було тієї суміші, яка дозволяє думати, він сам би себе відвів. Тому що в політичних процесах ніколи суддя не буває переможцем, яке б він рішення не прийняв. Та все ж таки він молодий, малодосвідчений і я думаю, що йому потрібно було б подивитися по телебаченню такі процеси, повчитися», - зауважив Микола Катеринчук.

Увесь судовий процес підконтрольний прокуратурі, яка диктує сценарій розвитку подій, вважає політик. Тому обидві сторони перебувають в нерівних умовах.

«Поки що видно, що сторона захисту знаходиться в нерівних умова зі стороною обвинувачення. Суддя фактично прийняв позицію вимог прокурорів, які знаходяться на процесі і таке враження, що все іде під диктовку прокуратури», - пояснив Микола Катеринчук.

Ймовірність того, що Юлія Тимошенко може опинитися за гратами  досить велика. Та невідомо коли справу буде остаточно закрито.

«Сторона захисту веде себе абсолютно грамотно. Я вважаю, що реальність посадити Тимошенко досить вірогідна. Я думаю, що її дадуть від семи років. Потім буде апеляція, яка може скоротити цей термін, не виключаю, що апеляція може скасувати рішення попередньої інстанції і відправити ще раз на розгляд. І шоу продовжиться ще на рік», - сказав Микола Катеринчук.

Леся, 12.07.2011 15:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини