Головна мета конкурсу «Коронація слова» - створити нову хвилю популярної літератури - Юлія Джугастрянська

В Івано-Франківську вперше зібрали дипломатів конкурсу «Коронація слова», представників журі та місцевих митців на літературно-музичному вечорі «Доторкнись до Коронації».

«Ми раніше отримували пропозиції загального перенесення “Коронації Слова” до окремих регіональних центрів, але вона ще розглядається. Нам дуже приємно, що організували такий вечір і, до речі, вперше,  бо загалом всі ми робимо єдину справу – піднімаємо українську культуру. І дуже важливо побачити, що тебе підтримують, що ти потрібен», - візначила Юлія Джугастрянська, куратор номінації «Романи».

Завдяки цьому конкурсу на полицях книгарень з’явилося болизько 120 нових книг.

«Головна мета конкурсу - створити нову хвилю популярної літератури, до певної міри вже зреалізована, понад 120 романів вже є надрукованими, відзначеними понад 220 творів», - зауважила Юлія Джугастрянська

Лауреати премії впродовж вечора розповідали про свій шлях до отримання нагород. Так , наприклад, роман Весели Найденової та Ярослава Яновського «Долина Бельведеру»  з другого разу був помічений членами журі.

«Ми надсилали наш роман уперше в 2000-му році, та журі не звернуло на нього уваги. Через вісім років ми той самий роман тільки вже з іншим заголовком надіслали ще раз і як результат отримали дві нагороди», - розповів Ярослав Яновський.

 

Леся, 04.07.2011 11:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини