Зафіксовано 24 самогубства через кредити — Федір Олексюк

В Україні люди через кредити позбавляють себе життя.

«Є підтверджено 24 випадки, коли люди закінчували життя самогубством через кредити. Останній з таких випадків стався у Києві, коли через кредит у розмірі 10-ти тисяч доларів людина звела рахунки з життям викинувшись з 13-го поверху», - розповів «Малакаві» Федір Олексюк, голова антиколекторської фірми «Ваша надія».

Такі дії спричинені не тільки психологічним тиском з боку колекторів, а й тим, що людина потрапивши у скрутну ситуацію, не бачить іншого виходу, говорять експерти.

Щоб врегулювати ситуацію, яка склалася, і більше не допустити смертних випадків через кредити, був підписаний меморандум з колекторськими фірмами.

«Я не можу сказати, що такі події відбуваються саме з вини колекторських компаній. Людина просто потрапила у безвихідну ситуацію і не знає як з неї вийти. Звичайно, серед колекторів дуже багато бандитів, а тому потрібно, щоб всі їх дії контролювалися законом. Саме тому ми підписали меморандум з колекторськими фірмами, який регламентуватиме їх діяльність та визначить жорсткі рамки їх роботи, яка повинна відбуватися у правовому полі», - пояснив Федір Олексюк.

Леся, 01.07.2011 12:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини