Дмитро Шлемко спрогнозував сценарії розвитку суду над Юлією Тимошенко

Суд стосовно екс-премєра і лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко може мати кілька сценаріїв розвитку.

Про це сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську сказав народний депутат Дмитро Шлемко.

«Суд може прийняти рішення: «винна», в чому я глибоко сумніваюся. Другий варіант – винна, але не дуже, тому можуть засудити умовно і дати трохи більше року, щоб не допустити її очолити політичну силу на виборах до Верховної Ради. Третє, можуть тягнути суд до безконечності. І четверте – винести рішення: «невинна». Тоді Янукович звільняє Генпрокурора Пшонку і скаже, що він про це і говорив», — сказав Дмитро Шлемко, і додав, що четвертий варіант розвитку подій має більш фантастичний, ніж реальний характер.

Нагадаємо, що проти Юлії Тимошенко було відкрито три кримінальні справи: по кіотських грошах, по швидких машинах та по газових угодах. Перші дві справи тріснули, як мильні бульбашки і за висновками американських експертів, вони не вартують навіть того паперу, який був витрачений для того, щоб ці справи видрукувати, відзначив народний депутат.

Очевидно, що і на третю справу теж очікує повний крах, адже є два документи за підписами заступника Генпрокурора Кудрявцева і Лавриновича, які на запит Хорошковського давали висновки по газових угодах і тоді у висновках було вказано, що у діях Юлії Тимошенко немає жодних підстав для порушення кримінальної справи.

Якщо ж Печерський суд визнає Юлію Тимошенко винною, тоді буде подано апеляцію. Якщо ж і Апеляційний суд не скасує рішення суду першої інстанції, тоді екс-премєрка звернеться до Європейського суду.

«Виходячи з того, що в діях Юлії Тимошенко криміналу не було, Європейський суд винесе своє рішення. А рішення Європейського суду обов’язкове до виконання в державі Україна», — сказав Дмитро Шлемко.

 

 

Леся, 21.06.2011 17:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини