Ми використовуємо форму тестування у ЗНО для того, щоб виміряти рівень знань — Томенчук

Проте, що зниження рівня освіти відбувається в результаті впровадження тестування говорили вже не раз. Про це заявив і Дмитро Табачник, міністр освіти і науки, молоді та спорту. Та не усі розділяють цю думку.

«Ми використовуємо форму тестування у ЗНО для того, щоб виміряти рівень знань . І робимо це раз на рік. Не слід плутати це з тотальним тестуванням і тим більше з формою навчання. Це як рентген, якщо його робити раз у рік, то він допоможе дізнатися про стан вашого здоров’я, а щоденний рентген зробить вас калікою», — повідомив Богдан Томенчук, директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Окрім того, противники ЗНО активно говорять про занадто довгі терміни перевірки тестових завдань зовнішнього незалежного оцінювання, які  можуть слугувати підґрунтям для корупції.

«Ніхто не затягує оприлюднення результатів і хто сказав, що від того, коли ви подасте документи залежить поступите ви чи ні. Доля вступу – це подані вами результати, а не час подачі заяви», - каже Богдан Томенчук.

Леся, 20.06.2011 14:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини