На Прикарпатті троє людей постраждали від укусу змій

 На Івано-Франківщині люди продовжують потерпати від укусів змій, які особливо активні в цей період.

«За останні півтори тижні у нас зафіксовано три повідомлення про випадки укусу змій. Постраждало двоє дорослих і одна дитина. Людям потрібно бути особливо обережними саме в червні місяці, коли з’являється молодняк», - розповіли «Малакаві» у центрі пропаганди управління МНС України в Івано-Франківській області.

Останньою на Прикарпатті постраждала трирічна дівчинка, яка зараз перебуває на лікуванні в обласній дитячій клінічній лікарні.

«Шостого червня до лікувального закладу селища Перегінськ Рожнятівського району з діагнозом  «укус змії за п’яту лівої ноги» поступила трирічна дівчинка. Дитину вкусила гадюка, коли та знаходилася з батьками в полі. Зважаючи на важкий стан потерпілої її того ж дня було госпіталізовано до обласної дитячої клінічної лікарні. Наразі дитина знаходиться в реанімаційному відділенні лікувального закладу, і наразі її життю нічого не загрожує», — повідомили у центрі пропаганди управління МНС України в Івано-Франківській області.

МНС закликає людей бути обережними і вразі укусу змії виконувати наступні дії:

1.        У перші хвилини після укусу варто спробувати відсмоктати частину отрути з рани. Кров'янисту рідину, що відсмоктується, треба відразу ж спльовувати. Відсмоктування не можна робити, якщо у роті є язви та ранки.

2.        З підручних матеріалів на уражену кінцівку необхідно накласти шину і вжити заходів для екстреного транспортування потерпілого до лікарні. Під час транспортування до місце укусу рекомендується прикласти холод.

3.        Потерпілому необхідно пити якомога більше рідини для зменшення концентрації отрути в організмі.

4.        На місце укусу не можна накладати джгут, припікати його чи надрізати.

5.        Якщо є шприц і ліки для ін'єкцій, то необхідно ввести протиотрутну сироватку, а також серцево-судинні засоби.

 

Леся, 10.06.2011 13:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини