В селі Фрага Рогатинського району люди потруїлися гербіцидами

Як повідомили «Малакаві» в Рогатинській районній лікарні до них почали надходити з отруєнням мешканці села Фрага Рогатинського району. Вони розповідають, що ще минулої пятниці у них в селі серед обіду почали обробляти поля гербіцидами. У людей з’явилися понос та блювота. Частина з них звернулися до лікарні, інші – залишилися лікуватися вдома. Лікарі кажуть, що в одного із хворих в сечі навіть виявили ацетон. Люди переживають і дивуються, чому так довго в селі немає перевірки відповідних органів, очевидно, цей факт намагаються замовчати, кажуть вони. Щоб зарадити ситуації, збираються писати звернення на ім’я голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка та народних депутатів.

Як повідомив «Малакаві» Іван Хандій, голова Фразької сільської ради, у них дійсно у п’ятницю підприємство «Агрокультура Рогатин» обробляло гербіцидами поля, але масових скарг на отруєння немає. Він навіть схильний думати, що поодинокі скарги, про які він знає, більше пов’язані із споживанням нітратних огірків і помідорів. А от у сусідній Підкамянскій раді, каже Іван Хандій, дійсно проблема. Там, за його словами, після обробки полів гербіцидами дійсно масово почали хворіти люди, і що ситуація настільки серйозна, що навіть у коров’ячому молоці виявили шкідливі сполуки.

Що ж сталося у селі Фрага має з’ясувати спеціальна перевірка. Буквально кілька хвилин тому до Фраги виїхали  перший заступник начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області та начальник лабораторії. На місці вони мають підключити до роботи і працівників санстанції.

Леся, 08.06.2011 14:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини