Кожен з батьків має право підійти в їдальню і подивитися, чим харчують дітей і з яких продуктів готується їжа — директор ЗОШ №18

Міністр охорони здоров`я України Зіновій Митник доручив Департаменту організації санітарно-епідеміологічного нагляду МОЗ у тижневий термін перевірити харчоблоки всіх навчальних закладів держави.

Такі дії спричинило масове отруєння дітей в Євпаторії. Школярі, які харчувалися в їдальні №12 потрапили з діагнозом «кишкова інфекція». За попередніми даними вони отруїлися недоготованим м’ясним макаронником. На даний момент 13 дітей перебувають у лікарні в стані середнього ступеня важкості, ще 54 дитини – перебувають у легкому стані.

Спрогнозував масові перевірки шкільних їдалень директор івано-франківської ЗОШ №18 Дмитро Чміль. Проте, за його словами, у школі №18 завжди ретельно ставилися до харчування школярів. При закладці продуктів в їдальні завжди присутня медсестра, а якість продуктів ретельно перевіряється.

До того ж, каже Дмитро Чміль, за харчуванням стежать і батьки дітей, які входять у загальношкільний батьківський комітет. Крім цього абсолютно кожен батько чи матір учня має право підійти в їдальню і подивитися чим же харчують дітей.

Леся, 14.09.2010 11:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини