Нова схема роботи сільгоспвиробників із замовниками через інтернет може наштовхнутися на нерозуміння перших — Книшук

Радник міністра економіки Андрій Сітник запропонував здійснювати продаж та купівлю сільгосппродукції через інтернет-ринок. Тобто сільгоспвиробники вносять в базу заявку про те, що в них є в наявності певна продукція, а споживачі (наприклад, супермаркети) теж заповнюють заявку, що їм потрібно стільки-то, наприклад, кілограм певної сільгосппродукції. Після цього працівники системи доставки  в найкоротші терміни й за умови мінімальних транспортних затрат мають скерувати продукцію від виробника до покупця.

Про те, чи матиме система інтренет-ринку успіх, говорити рано, вважає депутат обласної ради, фракція «Батьківщина» Петро Книшук. За його словами, певні складнощі можуть виникнути у селян, які повинні заповнювати інтрнет-заявки, адже комп’ютери є далеко не у всіх і не кожен вміє ними користуватися. Зрештою, каже депутат, можна спробувати користуватися комп’ютерною технікою в школах. Там і інтрнет є, і допомогти із заповненням заявки можуть.

Також він відзначає, що дрібні сільгоспвиробники можуть скептично поставитися до нової схеми роботи, надаючи перевагу операціям купівлі-продажі в реалі, а не у мережі. Проте, говорити, що нова система – погана, теж не можна, поки вона не буде випробувана.

Леся, 01.06.2011 11:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини