В Івано-Франківську День Європи пройшов без ентузіазму

В суботу Івано-Франківськ відсвяткував День Європи. Обласний центр організував різні масові заходи в честь святкування цього дня уже дев`ятий рік поспіль.

Цього року святкування пройшло в традиційній мистецько-спортивній формі. Франківчани та гості міста мали можливість прослухати концерт дитячої творчості, де окрім традиційних українських пісень звучали й англомовні, а також читалася поезія українською та польською мовами.

Серед провладних гостей на сцену зі вступним словом завітали Ігор Зварич, голова підкомітету з питань координації програм технічної допомоги ЄС, за сумісництвом член «Партії Регіонів», Мирослав Карабін, начальник головного управління у справах сім`ї, молоді та спорту, колишній спортсмен, а також Богдан Білик, начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому.

Як зауважив Ігор Зварич, Івано-Франківськ є одним з основних міст, яке активно проводить День Європи в Україні.

«Як доросле, так і мале покоління франківців робить немалий внесок у просування нас до Європейського Союзу, Асоціації про партнерство, яке зараз активно обговорюється й вирішується на державному рівні», - переконаний Ігор Зварич.

Впродовж дня на площі Ринок, де й відбувалися основні дійства, окрім традиційного концерту, проходив дитячий конкурс малюнку на бруківці, в якому прийняло участь сорок дітей. Також, тут пройшли й спортивні змагання з бодібілдингу та гиретягання.

Святкування Дня Європи-2011 керувалося девізом «Я поділяю Європейські цінності». Щоправда, не значна кількість франківчан погоджується з таким лозунгом, що підтвердила небагатолюдність на площі Ринок в період проведення основних заходів.

Феноменом Дня Європи в Івано-Франківську стала й відсутність партійних прапорів, що є великою рідкістю для міста в період різноманітних святкувань. Окрім синьо-жовтих кульок, які прикрашали сцену, не можливо було знайти поблизу й Державного прапора України, а також європейського.

«Мені не дуже хочеться тут знаходитись в таку спеку. А тим паче, дивитися на цих бідних діток, на котрих в таке сонце начепили ці важкі вінки та кептарі. А вони ще повинні й народ веселити. Не думаю, що в нашій державі далі Дня Європи будь-які проєвропейські процеси відбуватимуться», - поділився з «Малакавою» перехожий, громадський активіст Андрій Буц.

 

Леся, 23.05.2011 10:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини