У Києві водіям-порушникам показують страшні ролики із місця ДТП

У Києві водіїв-порушників вирішили карати не гривню, а тиснути на них психологічно. Якщо водій перевищив швидкість чи виїхав на зустрічну смугу його запрошують в патрульний автомобіль і показують ролики із місць аварій. Ролики, слід відзначити, не для слабкодухих. Працівники ДАІ говорять, що після такого «кіносеансу» водії принаймні кілька днів не наважаться сідати за кермо у нетверезому стані чи їздити із перевищенням швидкості.

На Прикарпатті наразі порушникам кіно не показують, немає відповідної техніки і спеціально оснащеного автомобіля, каже Костянтин Кулак, прес-секретар УДАІ в Івано-Франківській області. Хоча і додає, що задумка київських колег не погана.

«Різні люди по-різному реагують. Одні, без сумніву, після перегляду роликів зі страшними ДТП і їх наслідками, будуть їздити обережніше, для інших, навпаки, покарання гривнею буде більш повчальним», — повідомив «Малакаві» Костянтин Кулак.

Також на Прикарпатті як метод покарання застосовують і громадські роботи, тут, правда, все залежить від порушення. Наприклад, за кермування у нетверезому стані можуть позбавити водійських прав, накласти штраф у сумі 2,5 тисячі гривень чи призначити громадські роботи.

За словами Костянтина Кулака, громадські роботи часто призначають, людям із сільської місцевості, які просто не мають коштів, щоб заплатити штраф, а так своєю роботою вони приносять користь громаді міста і мають час, щоб подумати над своїм порушенням.

 

Леся, 16.05.2011 12:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини