Сьогодні сесія обласної ради

Сьогодні в Івано-Франківську відбудеться п’ята сесія обласної ради. На порядок денний винесені такі питання:

  1. Про звернення обласної ради «9 травня – День скорботи».

    2. Про звернення до мешканців області щодо підготовки до святкування Великодня.

    3. Про затвердження лімітів на обсяги заготівлі природних ресурсів на 2011 рік.

    4. Про внесення змін у межі сіл Лолин, Ангелівка та Максимівка Лолинської сільської ради Долинського району.

    5. Майнові питання.

    6. Інші питання.

За словами голови обласної ради Олександра Сича, до нього звернулися цілий ряд депутатів, які занепокоєні зареєстрованим у Верховній Раді законопроектом про відзначення Дня перемоги з масовим використанням червоних прапорів під час святкувань та їх вивішуванням поруч з державними прапорами на офіційних установах.

Депутати з громадянських позицій не можуть сприйняти цього факту. Тому були пропозиції провести позачергову сесію і дати свою оцінку цьому законопроекту.

«Такі пропозиції надходили від фракції ВО “Батьківщина”, фракції ВО “Свобода”, “Нашої України”, “Фронту змін”, представників НРУ, окремих депутатів. Ми вирішили, зважаючи на те, що вже зараз є значна кількість підготовлених до розгляду на сесії питань, провести чергову сесію і водночас опрацювати звернення до Президента та Верховної Ради щодо недопущення відзначення 9 травня під червоними прапорами. Ми вважаємо за доцільне цього дня схилити голову в скорботі за всіма жертвами, які загинули у тій війні», – відзначив голова обласної ради.

Нагадаємо, що вчора депутати Івано-франківської міської ради заборонили використовувати радянську символіку для відзначення будь-яких свят.

Леся, 15.04.2011 12:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини