Олександр Турчинов: Ми ризикуємо стати нацією, яка не відрізнятиме Ахматову від Ахметової, а Гоголя від Гегеля

Не захистивши вчителів, українці ризикують стати нацією, яка не відрізнятиме Ахматову від Ахметової, а Гоголя від Гегеля.

 Про це написав Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов у своєму персональному блозі.

 «Сьогодні під Кабмін прийдуть вчителі, які замість уроків у школах повинні нагадувати урядовцям, що зі школи все починається. І навіть міністр чи президент колись змушений був сидіти… за партою», - йдеться у повідомленні.

 За словами Олександра Турчинова, в той час, коли мільярдери з уряду або з найближчого оточення Януковича в декілька разів збільшують свої статки, вчителі та медики залишаються практично за межею існування. 

 «Це при тому, що рівень інфляції свідомо занижують, для того, щоб не виконувати закон щодо індексації зарплат і пенсій», - додає він.

 «Зараз мінімальна зарплатня вчителя – 613 гривень! Крім того, підконтрольна більшість ВР, збільшивши на мільярд свої видатки, вирішила більш дієво поборотись із корупцією, скерувавши відповідний закон не на корупціонерів у вищих щаблях влади, а на вчителів і лікарів, які отримують зарплату, на яку неможливо існувати. Людей ставлять за межу існування і ще хочуть відкривати проти них кримінальні справи у випадку, коли вони спробують підробляти», - наголошує Турчинов.

Леся, 22.03.2011 17:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини