Тимошенко представить Європі картину подій в Україні

   Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко на саміті Європейської народної партії у Брюсселі (Бельгія) виступить з оцінкою процесів, які відбуваються в Україні.

Напередодні слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України, розглянувши клопотання Юлії Тимошенко, надав їй дозвіл на виїзд до Брюсселя.

Водночас Генпрокуратура повідомила, що рішення щодо поїздки Юлії Тимошенко до Литви для участі у міжнародному форумі "Найкращий досвід зміцнення демократії", який відбудеться 30 червня, буде прийнято ближче до дати заходу.

Як відомо, 14 березня лідер партії "Батьківщина" подала до Генпрокуратури клопотання про надання їй дозволу на виїзд 23-25 березня до Брюсселя для участі у саміті ЄНП та до Литви на міжнародний форум "Найкращий досвід зміцнення демократії".

На самміт Європейської народної партії Юлію Тимошенко офіційно запросив президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс. "Ми спільно закликаємо українську владу дозволити Юлії Тимошенко відвідати самміт Європейської народної партії в Брюсселі 24 березня. Партія Юлії Тимошенко "Батьківщина" є членом-спостерігачем ЄНП, саме тому її запрошено для участі у саміті", - йдеться у спільній заяві Вільфреда Мартенса та американського сенатора Джона МакКейна, що її було оприлюднено на початку березня.

"Шановні Вільфред та Джон, велике спасибі за вашу підтримку. Солідарність працює. Я рада мати таких хороших друзів в усьому світі", - написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter.

У свою чергу, Президент Фінляндії Тар'я Халонен та Президент Литовської республіки Даля Грибаускайте надіслали на ім'я лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко офіційне запрошення до участі у міжнародному форумі "Найкращий досвід зміцнення демократії", який відбудеться 30 червня у Литві.
Леся, 18.03.2011 14:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини