Остап Семерак: влада зізналася у брехні про вертолітний майданчик під Каневом

Влада в особі заступниці глави адміністрації президента Ганни Герман нарешті публічно зізналася в тому, що вертолітний майданчик під Каневом насправді будується не для гостей чемпіонату Європи з футболу, а для можновладців і олігархів.
 
Про це заявив народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина», міністр опозиційного уряду у справах молоді, туризму, спорту і Євро-2012 Остап Семерак.

«Те, що повідомила пані Герман, не вкладається в урядову легенду про спорудження цілого вертолітного аеродрому для туристів, які нібито масово полетять гелікоптерами на могилу Тараса Шевченка під час Євро-2012, – зазначив опозиційний міністр. – Ця офіційна версія – це, даруйте, просто фіговий листок, під яким бездарно намагаються приховати несимпатичну правду. Бо правда полягає в тому, що вертолітний майданчик будується за колосальні гроші з держбюджету для VIP-персон, щоб їм було комфортно добиратися до тамтешніх мисливських угідь».

За словами Остапа Семерака, «якщо вже Ганна Миколаївна пролила світло на справжнє призначення канівської новобудови, то, можливо, вона піде далі і виведе на чисту воду ще одну складову цієї афери – фінансову. Чи бодай розтлумачить урядовцям, щоб так явно не крали, бо дуже помітно».

«Справа в тому, що «легендотворці» з Кабміну і Нацагентства з Євро-2012, намагаючись надати цій історії хоч трохи пристойного вигляду, зовсім заплуталися в цифрах. Простіше кажучи, забрехалися. Спочатку, відповідаючи на мій депутатський запит, прохопилися про 148 млн. грн., які планують «вбухати» в цей проект. Коли ця інформація викликала резонанс у ЗМІ, сума різко «пішла на спад»: Кабмін уже каже про 96 млн. грн., а «Вісник державних закупівель» повідомляє про менш ніж 87 мільйонів. Усе це наштовхує на думку, що високопоставлені чиновники грають у дуже небезпечну азартну гру на бюджетні гроші», – зазначив народний депутат.

«Судячи з усього, випадкові люди, які сьогодні опинилися при владі, ще не зрозуміли народної мудрості: «Шила в мішку не сховаєш». І не усвідомили, що суспільство, яке вони мають за дурнів, добре бачить і розуміє, як вони жирують за кошти, які цьому суспільству належать, і як безсоромно запускають руку в державну кишеню», – підкреслив Остап Семерак.
Леся, 11.03.2011 15:39



Вибір редакції

Найпопулярніші новини