Полохало: За рік освіті завдано величезної шкоди

За рік влади Януковича завдано великої шкоди освіті. Загалом "реформи" Табачника скеровані на її повну деградацію.

Про це в інтерв’ю газеті «Вечірні вісті» заявив Голова Комітету з питань науки та освіти, член фракції «БЮТ-Батьківщина» Володимир Полохало.

За його словами, після таких «реформ», заяви Табачника про те, що Україна планує увійти в європейський освітній простір, звучать не просто як цинізм, а як знущання над українцями й усім європейським освітнім простором.

«Квота держзамовлення у ВНЗ скорочується більш ніж на 40%, а на науку цього року практично нічого не виділено (0,37% від ВВП, що є найнижчим показником у світі). Натомість збільшуються видатки на утримання адміністрації президента та інших чиновників, - уточнив Полохало. - Ця команда почала закривати виключно українські школи, мотивуючи тим, що там нібито бракує достатньої кількості учнів, вчителів, належного технічного забезпечення тощо. Батьки і громада загалом ставляться у безвихідне становище, залякуються владою і неспроможні відстояти збереження шкіл».

Володимир Полохало переконаний, що по суті цей процес нагадує русифікацію, витіснення української мови з освіти та інші негативні процеси, які ми уже спостерігали у совєтські часи.

Леся, 11.02.2011 13:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини