Відомі українські письменники звернулися до народу

Уже рік влада  тягне Україну до числа ізгоїв світу, і досягла в тому значних успіхів.
Про це заявляють відомі українські письменники й науковці. 

На фоні сучасного казнокрадства влада вишукує дрібнички в попередньому уряді й вказує судам, хто винен, а хто ні. Натомість, з ув‘язнення виходять убивці й мажори-злочинців, а прокурор публічно грає "Мурку". Україна поступово перетворюється на країну ізгоя - ось головне резюме колективного публічного звернення відомих українських письменників і науковців.

Документ підписали і поширили: письменники Юрій Андрухович, брати Дмитро і Віталій Капранови, Сергій Жадан; почесний президент "Києво-Могилянської академії" В‘ячеслав Брюховецький, секретар Національної спілки письменників Михайло Слабошпицький та ін.

"До багатьох колишніх чиновників висуваються різноманітні звинувачення. Представники влади ще до вироку суду дають вказівки, хто винний, а хто ні. У той же час факти сучасного казнокрадства відбуваються на очах у всього суспільства й лишаються показово безкарним, - йдеться у зверненні українських письменників і науковців. - Справжня ціль політичних переслідувань – паралізувати громадянську активність. Щоб люди забули, що саме вони є джерелом влади, які мають конституційне право розпоряджатися нею та вирішувати долю влади на свій розсуд".

Вони вважають, що уся відповідальність за відсутність справедливого суду лежить на владі, яка без виборів отримала ті повноваження, які їй не давав народ.

Леся, 01.03.2011 16:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини