Берчак: Реформування системи пенсійного забезпечення скероване на майбутнє

Однією з найважливіших причин реформування пенсійної системи, поруч з дефіцитом бюджету пенсійного фонду та наслідками економічної кризи, фахівці називають несприятливу демографічну ситуацію в Україні.

Про причини пенсійної реформи та її відсутність її альтернативи дискутували минулої п’ятниці на прес-клубі за участі керівників обласних управлінь праці та пенсійного фонду.

Як зауважив перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду в області Валерій Семанишин, гостра необхідність пенсійної реформи зумовлена, в першу чергу, дефіцитом пенсійного фонду.

"У 2009 році дефіцит бюджету ПФУ склав 30 мільярдів гривень, у 2010 році – 26,6 мільярдів, в цьому році, якщо не вживати нагальних заходів з реформування, він сягне 20 мільярдів гривень", - зазначив Валерій Семенишин.

Реформування системи пенсійного забезпечення скероване на майбутнє, пояснює начальник управління пенсійного забезпечення в області Роман Берчак.

"Результати реформи будуть відчутні лише через 7-10 років. Нововведення зачеплять тих громадян, які ще не є пенсіонерами і зможуть переглянути свою участь у пенсійному страхування і подбати про свою пенсію вже сьогодні, взявши участь у накопичувальній системі", - додав Роман Берчак.

До слова, Івано-Франківська область забезпечує виплату пенсій своїм мешканцям лише наполовину.

Оскільки на наповнення бюджету впливає показник заробітної платні, сподіватися на краще не доводиться. 

Сьогодні 100 працюючих прикарпатців утримує 108 пенсіонерів, в той же час як по Україні цей показник є нижчим – 100 працюючих на 88 пенсіонерів.

Середня пенсія в області становить 1103 гривні.

Леся, 31.01.2011 16:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини