Мущинін: Завдяки пенсійній реформі в Україні з'явиться другий рівень пенсійної системи

Одним із головних завдань Пенсійної реформи Уряду є запровадження в України другого рівня пенсійної системи.

Про це в інтерв'ю "Малакаві" розповів заступник Мініста соціального захисту України Віталій Мущинін.

"Ми намагаємось запровадити в Україні накопичувальну пенсійну систему, - розповідає замміністра. - Для того, щоб її зробити нам необхідно, перш за все збалансувати бюджет Пенсійного фонду".

Чиновник каже, що Міністерство пропонує низку заходів, які покликані збалансувати бюджет ПФ.

В основному - це зменшення кількості "щедрих пенсій", які, за словами замміністра, які роздавали на протязі останніх років.

"Спеціальних пенсій, пенсій державним службовцям, пільгових пенсій...окреме питання по військовослужбовцях, - зазначає віталій Мущинін. - Низка питань, які на протязі двох-трьох років збалансувати бюджет Пенсійного фонду".

Віталій Мущинін додає, що накопичувальна система - це страховка громадян, коли вони виходять на пенсію, отримувати додаткові кошти, які дозволять гідно жити.

"Передбачається, що молоді люди до 35 років зможуть накопичувати на особистих рахунках кошти, які на протязі 20-30 років інвестуватися в економіку країни, відповідно до цього відсотки будуть збільшувати відрахування, а це дозволить людям отримувати нормальні кошти, за які можна буде поїздити по світу...заслужено відпочити", - резюмував Віталій Мущинін.
Леся, 26.01.2011 14:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини