Стефанко: Із стихійними автовокзалами треба щось робити, а влада мовчить

Велика кількість стихійних незаконних автовокзаів приміських маршрутів у Івано-Франківську створює чимало проблем, а влада закриває на це очі.

Таку заяву зробив учора депутат міської ради, свободівець Василь Стефанко.

Депутат вважає, що їх потрібно негайно прибрати, бо інакше нову схему руху в місті розробити неможливо.

"Центр міста зайняли вокзали і базари, - говорить Василь Стефанко, - і при цьому всі скаржаться на схему руху. Маємо сьогодні самочинно створені автовокзали, деякі з них існують вже по 10 років...", - зауважує Василь Стефанко.

За його словами, такі стихійні автостанції діють на вулиці Гарбарській - Галицький, на вулиці Галицькій біля магазину «Галичанка» - на Долину, вулиця Панаса Мирного - Богородчанський напрямок.

"Ці автостанції не мають місць для паркування, висадки пасажирів... Вони займають проїжджу частину, тротуари, - каже депутат. - В інших містах є автостанції на околиці, а наші території в мікрорайонах віддані під забудову...".

На думку Василя Стефанка, роботу таких вокзалів бачать усі, окрім чиновників. Тому він вимагає притягнути до відоповідальності чиновників, відповідальних за це та негайно ліквідувати такі вокзали.


                                                                                                                      Ростислав Ковтун

Міський голова, вислухавши пана Стефанка, запропонував додати до адресатів запиту й голову облради Олександра Сича, мовляв, хай вони і в себе там розглянуть.

За даними "Малакави", наразі близько 400 автобусів займаються самовільним перевезенням пасажирів в Івано-Франківську.


Леся, 11.02.2011 12:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини