Негрич: Хочемо зробити в Коломиї сучасне медичне містечко

Напередодні старого-нового року, 13 січня, голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, голова обласної ради Олександр Сич, керівники міста Коломиї та району урочисто відкрили новозбудоване інфекційне боксове відділення на 25 ліжок в районній інфекційній лікарні.

«Ми стали свідками відкриття ще однієї новобудови, вже третьої в області в цьому році, цього разу медичного закладу, збудованого завдяки турботі нашої держави і сумлінній праці будівельників, - зазначив у своєму виступі-привітанні Михайло Вишиванюк. - Ми так домовилися з головою обласної ради Олександром Максимовичем Сичем, з активом області на спільному засіданні ради з питань економічного розвитку, з депутатським корпусом обласної ради, що 2011 рік буде роком технічного переоснащення медичних закладів краю, в першу чергу діагностичною апаратурою. Ми закумулюємо всі кошти, щоб наші лікарні мали найсучасніше діагностичне обладнання, лабораторії, а лікарі - можливість швидко і безпомилково діагностувати та якісно лікувати. Адже здоров’я нації – це питання з питань, воно є пріоритетним в державі і області зокрема».  

У коментарі представникам коломийських ЗМІ, журналістам обласного центру голова облдержадміністрації наголосив: «Тут все зроблено на найвищому рівні. Коли людина прийде сюди, то обов’язково повірить у те, що її дійсно вилікують».

Михайло Вишиванюк згадав про грудневу, минулого року, нараду з головними лікарями області та про найбільш актуальні проблеми медичних закладів. Зокрема, про нагальну потребу в сучасних рентгенапаратах, в тому числі пересувних, про апарати УЗД, придбання лабораторій. За його словами, це не вирішиться за один день, Мовляв, є тендери, інші процедури. Проте «перед обласною владою завдання поставлене і цим все сказано».

Друга велика проблема, за словами Михайла Вишиванюка, це коломийська поліклініка, наступна - Галицька лікарня, яку потрібно добудувати. На часі - завершення реконструкції та капітального ремонту обласної дитячої лікарні. Далі - буде Надвірна.

Вітаючи коломиян з новим приміщенням районної інфекційної лікарні, голова обласної ради Олександр Сич зазначив: «Приємно бачити цю лікарню в такому стані, на хорошому рівні, і не соромно, якщо хтось сюди приїде з-за кордону». За його словами, з обласного бюджету на цю новобудову було скеровано майже 2 млн. грн. і «дійсно - ми не даремно сюди витрачали кошти».

Голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Негрич розповів масмедійникам про перспективи розвитку місцевої медицини. Тут найближчим часом планують здати половину терапевтичного корпусу в центральній районній лікарні; другу половину - у вересні-жовтні. Потім «зазнають оновлення» дитяча лікарня, поліклініка, баклабораторія.

«Хочемо зробити в Коломиї сучасне медичне містечко, яке буде обслуговувати не лише мешканців Коломийщини, а й сусідніх районів - Снятинського, Городенківського, Косівського Тлумацького та Надвірнянського, - зазначив Михайло Негрич. -В 2011 році повністю реконструюємо не менше п’яти дитячих садочків та здамо в експлуатацію третю чергу школи у селі Спас зі спортивним залом».

Леся, 14.01.2011 14:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини