Депутати облради прийняли звернення про політичні репресії в Україні. Вони мають на меті нейтралізувати політичну опозицію — Батьківщина

Депутати Івано-франківської обласної ради прийняли звернення до Президента України Віктора Януковича і Генпрокурора України Віктора Пшонки з приводу політичних репресій в Україні.

Відповідне звернення зачитав депутат фракції «Батьківщина» Степан Волковецький. У зверненні відзначається, що «політичні репресії мають на меті нейтралізувати політичну опозицію». А також те, що діюча влада підготовлює грунт для монополізації влади. Звернення депутатів закликає чинну владу припинити політичні репресії.

«Ми вкрай обурені тим, що відбувається сьогодні в Україні. Ми вважаємо неприпустимим те, що називається боротьбою  з корупцією», — відзначив депутат фракції «Батьківщина» Юрій Романюк в ході обговорення звернення.

За його словами, влада все робить для того, щоб просто не допустити опозиційні партії до парламентських виборів. Також «Батьківщина» вимагає звільнити всіх політичних увязнених в тому числі і Юрія Луценка.

Погодилися з тим, що в Україні зараз відбувається політичні репресії і представники «Свободи».

«Те що зараз відбуваються репресії за політичною ознакою – не підлягає сумніву», — відзначив голова обласної ради Олександр Сич.

А ще один свободівець Василь Попович, закцентував увагу на тому, що від дій влади страждають також і представники «Свободи», яких, наприклад, безпідставно звинуватили у знищенні памятника Сталіну в Запоріжжі, а також нагадав про підприємницький Майдан, коли люди силою були розігнані, бо «комусь заманулося встановити єлку».

А от категорично проти такого звернення виступив голова ОДА Михайло Вишиванюк. Він зауважив, що сам на своїй шкірі у 2005 році зрозумів, що таке репресії. На його думку, політичні заяви мають приймати партії на своїх зїздах.

«Ці заяви нічого, крім шкоди не принесуть», — зауважив Михайло Вишиванюк.

За прийняття звернення голосували в поіменному режимі. «За» - проголосувало 68 депутатів обласної ради, «проти» - 6, «утрималось» - 27 депутатів. Василь Ковальчук – відмовився голосувати, відсутніх на засіданні було 12 депутатів. Рішення прийнято.

Цікаво, що проти того, щоб приймати звернення про політичні репресії голосував Михайло Вишиванюк і Руслан Гусак, а Петро Шкутяк – утримався від прийняття рішення.

 

Леся, 04.01.2011 14:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини